top of page

mobile spraytanning

Eerst even een misverstand uit de wereld helpen: zonlicht is niet slecht voor de mens. Sterker nog: we hebben UV-licht nodig voor de aanmaak van het hormoon D3. Een kwartier natuurlijk zonlicht per dag, op de rug van de hand is hiervoor al voldoende. Zonlicht is dus goed voor ons, zolang je jezelf daar met mate aan blootstelt. Zoek dus regelmatig de schaduw op en blijf bescherming gebruiken.

 

Eigenlijk is alles waar 'te' voor staat niet goed voor ons, behalve tevreden. Het dagenlang 'smeren en keren' op het strand brengt de huid enorm veel schade toe. Om kort te gaan, bruin worden door UV-straling is eigenlijk een ongewenste reactie van de huid. Het pigment melanine zorgt ervoor dat de huid bruin kleurt, maar verstoort tegelijkertijd het DNA in de huidcellen. Wanneer dit proces zich blijft herhalen kan huidkanker ontstaan. Zelfs wanneer je niet meer in de zon bent.

 

Spraytanning is de snelste en veiligste manier om toch die zo gewilde 'zongebruinde' huid te krijgen. Dus zonder UV-straling eruit zien alsof je een heerlijke vakantie achter de rug hebt, een middagje op het terras hebt gezeten of gewoon lekker buiten bent geweest. Gewoon bij je thuis, je hoeft er de deur niet voor uit, meteen in relaxmodus. Hoe fijn is dat? Het enige dat je hoeft te doen is zorgen voor 2m² ruimte en het liefst zoveel mogelijk licht, that's it. Ik neem alles mee om ervoor te zorgen dat je er straks prachtig uitziet. Heb je die ruimte niet? Geen zorgen, we vinden altijd een oplossing.

 

Maar hoe gaat dat dan, zo'n spraytan? Ik leg het uit. Je krijgt eerst een voorbehandeling met barriercreme, vervolgens wordt door middel van een spraygun met beker en een turbine de tanningvloeistof (solution) egaal over de huid verneveld. Tot slot breng ik een fixeerpoeder aan, dat ook nog eens heerlijk ruikt. Zo heb je geen sticky gevoel en geeft het nauwelijks af.

 

Het idee dat een spraytan oranje zou worden is trouwens zo prehistorisch, als je ergens oranje vandaan komt sorry, maar dan ben je bij een prutser geweest of je hebt je niet goed voorbereid. De moderne, professionele spraytan solutions zijn van een dusdanig goede kwaliteit, dat het er -mits goed aangebracht- altijd natuurlijk uitziet. Ongeacht hoe diep de bruining. Ook kijk ik bij binnenkomst naar het huidtype, de ondertoon en luister ik naar de voorkeur en pas ik de uiteindelijke keuze in overleg aan de betreffende gelegenheid aan.

 

Een spraytan geeft instant geluksgevoel, de ogen gaan stralen en het gebit lijkt witter, het lichaam oogt slanker en strakker, spieren worden meer benadrukt en oneffenheden als cellulite gecamoufleerd. Bruint men doorgaans moeilijk of helemaal niet, dan is een subtiel gloedje vaak al voldoende voor een geweldige ervaring. Het is een echte confidencebooster!

Spraytanning is ideaal wanneer men niet in de zon kan, wil of niet (meer) mag.

Spraytanning is onderdeel geworden van de moderne skincareroutine, zoals shampoobars, baardolie en fijne gezichtscrèmes dat ook zijn. Wekelijks tannen kan, het verdient echter aanbeveling dit hooguit iedere 10 dagen te doen. Neem ook af en toe een pauze door minimaal twee weken niet te tannen. Maak er een 'no make up day' van, even helemaal niks op je huid.

 

Gelegenheidsspraytans zijn veelal seizoensgebonden. Vakanties, examenfeestjes en gala's zijn de meest gekozen momenten. Zwangerschapsshoots zijn heel populair, een spraytan doet de mooie ronde buik nog beter uitkomen. Spraytanning is uiteraard ook heel fraai voorafgaand aan een bruiloft. Zowel voor de bruid en bruidegom zelf, als voor de gasten. Een mooie glow zorgt dat iedereen straalt in jurk en pak, wat weer terug te zien is op foto's van de grote dag!

 

Tip: Neem wanneer je gaat trouwen eerst een proeftanning. Zo kun je goed bepalen wat mooi bij je staat en wat je wensen zijn. Doe dit bij voorkeur twee dagen voor je proefmake-up, dan kan alles mooi op elkaar worden afgestemd.

 

Een spraytan ontwikkelt in totaal zo'n 24 uur. Twee dagen van tevoren sprayen is aangeraden. Na 72 uur is de tint op zijn hoogtepunt. Daarna neemt het langzaam weer af, door vernieuwing van de huidcellen. Dit proces is niet onomkeerbaar, maar wel uit te stellen door het gebruik van zogeheten tan extenders. Deze komen in de vorm van foam, lotion en spray. Deze produkten verzorgen je huid en verlengen je tan met een aantal dagen.

Gemiddeld houdt een spraytanning een week tot tien dagen, dit heeft te maken met een aantal belangrijke factoren: sporten/sauna (transpiratie), zwemmen (chloor/zeezout), voor- en nazorg (scrubben/hydrateren).

 

Spraytanning en tan extenders kunnen eigenlijk niet zonder elkaar, vraag ernaar!

De spraytansolutions en onderhoudsproducten bij Studio Tan Francisco zijn cruelty-free, vegan en PETA goedgekeurd. Wel zo fijn voor mens, dier en milieu. Mooi van binnen & mooi van buiten.

crueltyfree beauty
bottom of page