top of page

brazilian wax

 

 

Er zijn vele redenen te noemen voor het ontharen van het lichaam. Sport, geloofsovertuiging, hygiëne, gemak, maar ook cosmetisch en beroepsmatig gezien geeft men veelal de voorkeur aan een haarvrij lichaam. Ongewenste lichaamsbeharing is iets waar je tegenwoordig veel tegen kunt doen. Ontharen met behulp van wax is er één van. De haartjes worden, met of zonder strip, met haarzakje en al uit de huid verwijderd.

Dit resulteert in een zachte, gladde en haarloze huid.

 

De Brazilian Wax is veruit het populairst bij Studio Tan Francisco. Er bestaat nog best wat angst voor deze behandeling; de pijn zou ondraaglijk zijn, alles wordt afgeraffeld of waxresten niet verwijderd. Bij Studio Tan Francisco krijg je de tijd om te ontspannen en alles wordt rustig uitgelegd, inclusief de voor- en nabehandeling. Je zult niet de eerste zijn die achteraf zegt: "Het deed eigenlijk helemaal geen zeer!"  Aanrader: start in najaar/winter met waxen! Het lichaam is bedekt met kleding, waardoor het (over het algemeen) geen probleem is het haar te laten groeien, hoewel dit vaak een grotere uitdaging blijkt dan het waxen zelf.

 

Al na de eerste keer zijn de verwijderde haartjes, in tegenstelling tot scheren, bij het terugkomen zachter. Zeker wanneer de behandeling regelmatig herhaald wordt, idealiter maandelijks. Again: begin in de winter met waxen. Tegen de tijd dat de warmte komt, zijn alle groeistadia van de haartjes al eens aan de beurt geweest, waardoor je zorgeloos de zomer tegemoet kunt zien. De huid is zachter, gladder en haartjes blijven langer weg.

 

Na jaren scheren zijn de haartjes stugger en zitten goed vast in de ondergelegen huidlaag. Het dikste gedeelte van de haar blijft immers in de huid achter. Het is dus van belang om zichtbare haargroei te hebben voor het beste resultaat. Stoppels waxen heeft geen zin. De eerste keer waxen wordt door de meeste dames als het gevoeligst ervaren. Naarmate de haartjes zachter terugkomen neemt dit af.
 

Studio Tan Francisco maakt gebruik van nieuwe generatie waxsoorten. Alle ingrediënten in de wax zijn altijd van hoge kwaliteit en gericht op comfort en doeltreffendheid van de behandeling. Groot voordeel van deze nieuwe generatie wax is dat deze uitsluitend om/aan de haartjes en dode huidcellen hecht.

 

Tot slot: Ontspan, lach, vertel een grap, je ligt er toch, it's over before you know it.

crueltyfree beauty
bottom of page